Nasvet pred nakupom

Zakaj kupiti in vgraditi senčilo?

Dandanes ima večina modernih zgradb velike steklene površine, skozi katere prodre veliko naravne svetlobe. Pri tem nastane problem dviga temperature v notranjosti.  Zidovi in oprema tako absorbirajo sončno sevanje, ter ga transformirajo v dolgovalovno sevanje. Takemu kopičenju toplote v prostoru pravimo tudi "učinek tople grede". Medtem ko temperatura zunaj pada, se v notranjosti zgradbe akumulira, saj se ne more dovolj hitro odvajati iz prostora. V soncu izpostavljenih zgradbah z nezaščitenimi zaprtimi okni brez senčil je lahko temperatura tudi za 10 stopinj C višja od zunanje. To pomeni npr. 35, ali celo več stopinj C v notranjosti pri zunanji temperaturi 25 stopinj C. Kvalitetna in učinkovita okenska senčila so torej poleg udobja ter popolnejšega in lepšega izgleda zgradbe nujna za naše dobro počutje in zdravo življenje. Torej zaščitite se senčilom pred sončnimi žarki in škodljivimi UV-žarki v današnjem modernem industrijskim svetom. 

Kako izbrati naj ustreznejšo senčilo?

Vsa senčila senčijo in nam lahko polepšajo prostor z izbiro prave barve s kombinacijo prostora. Prvo kar se morate vprašat je kaj želimo? Vsako senčilo ima svoje prednosti, zato je zelo pomembno, kaj  hočemo in za kakšen namen potrebujemo senčilo. Zmotna je misel, da morajo senčila v vseh prostorih biti enaka in enakih barv. Zakaj se boste vprašali? Za primer vzamemo žaluzije, roloje, pliseje, lamelne zavese. Prednosti žaluzij in lamelnih zaves so predvsem o kontroli svetlobi, ki jo prilagajamo poljubno z naklonom lamel, vendar popolno zatemnitev dosežemo le pri rolojih 100 % zatemnitvenih (blackout), kar pri notranjih žaluzijah in lamelnih zavesah ni mogoče, prav tako ni mogoče pri rolojih in plisejih regulirati naklon svetlobe v prostoru. Glede prostora, kakšno senčilo izbrati, je odvisno od vas in prostora, če imate media prostor je zelo popularno senčilo zatemnitveni rolo, s katerim dosežete zatemnitev za razne video vizualne projekcije (mala kina). S kombinacijo bele barve 100% zatemnitveni rolo ne boste dobili samo senčilo, obenem vam bo služil kot projekcijsko platno za razne projekcije diapozitive, itd. Možne so kombinacije dveh senčil npr žaluzija in rolo.

Kakšne barve izbrati?

Zelo kompleksno vprašanje? Kombinacija barv je stvar in okus posameznika z kombinacijo prostora. Ker smo si ljudje različni in prav tako imamo različni okus pri izbiri barv in odtenkov. Nekaterim so všeč žive barve, nekaterim pastelne, drugim naravne itd... Vendar pri senčilih večinoma prevladujejo naravne svetle barve (bela, siva, beš, slonova kost) predvsem pa bela, ker so večina sten, okna in stropi v beli barvi, vendar pri izbiri druge barve dobimo barvni vizualni učinek in je to lahko glavna popestritvena točka prostora.  Barva senčila je zelo pomemben dejavnik prostora, ker barva vpliva na razpoloženje človeka v prostoru,  zato svetujemo da odtenke barv izbirate tiste, ki prevladujejo prostoru od 70% do 10%. Nasvet: Ne bodite nestrpni in ne izberite katero koli barvo, izberite tisto barvo ki vam je priljubljena in jo uskladite s kombinacijo prostora. Navsezadnje to je vaš prostor v katerem bivate ali delate. 

Kako izmeriti senčila?

Vse odgovore dobite na strani: Kako izmeriti senčilo ?

Kako zahtevna je montaža in kaj potrebujem?

Vsi naši izdelki so skrbno načrtovani z naše strani in tujimi strokovnjaki, tako, da je montaža čim bolj preprosta. Naše senčilo je lahko profesionalno  montirano z vaše strani že v 10 minutah, ker uporabljamo materiale, ki so funkcionalni, kakovostni, enostavni in priročni tako za montažo, kot za demontažo senčila. Nekatere primere montaž in tehnične sheme si lahko ogledate na strani: Montaža senčil

Kako je s čiščenjem senčil?

Kot vsako stvar je treba tudi senčila čistiti oz vzdrževati? Vsi tekstilni materiali so večina antistatični  in odbijajo prah, vsi pa vemo, da pri kuhanju, kajenju in zunanjimi vplivi se sprošča dim, smog, ki vpliva na tekstilne izdelke in prav tako na senčila, zato je čiščenje takega izdelka čez nekaj let tudi nujno potrebno. Zaradi različnosti senčil in materialov je tudi čiščenje različno. Za alu-žaluzije je potrebno vsakih toliko časa očistiti le prah, pri tem pa uporabljamo mehko navlaženo gobo brez kemikalij. Za tekstilne izdelke zaradi različnih materialov se posvetujte z dobaviteljem po telefonu.

Pogosta vprašanja

Kako hitro prejmem naročene izdelke?
Naročene izdelke boste prejeli v roku od 3 do 7 delovnih dni od naročila. Zavedati se morate, da so vsa senčila izdelana po vaših merah in je postopek izdelave daljši kot pri kataloški prodaji že narejenih izdelkov, torej nobenega dolgotrajnega čakanja  in negotovosti torej tudi pri nas. Tako boste vedno vedeli, kako je z vašim naročilom in kdaj bo dostavljeno.
Kako lahko prejmem naročene izdelke?
Imate dve možnosti: Izdelke vam pošljemo po hitri pošti (door to door), dostava v tem primeru traja 1 delovni dan ali pa izdelek prevzamete sami na lokaciji Stegne 21c Ljubljana. Dostava po hitri pošti v vrednosti nad 50€ je brezplačna.
Ali lahko žaluzijo 25 vgradim tudi na zunanjo stran v zunaj prostora?
Načeloma ne.  Žaluzije 16,25 mm so primerne le za vgradnjo v notranjosti prostora ali balkona, ki je zaprt z stekli. Seveda lahko takšno žaluzijo montirate tudi v zunaj (kjer ni vetra, in ni podvržena ostalim vremenskim vplivom), vendar pri tem boste tvegali garancijo. Na zunanjo stran, to se pravi v zunaj, lahko vgradite le žaluzije 50,65,80, ki so primerne za vgradnjo, tako za zunaj kot v znotraj prostora. Za ostala zunanja senčila lahko obiščete obiščite naše strani  www.sencila.com.
Ali je možno vgraditi dve žaluziji 50 mm diplomat z enim mehanizmom?
Izvedljivo, (vendar sami tega nikar ne poskušajte in to prepustite našim strokovnjakom), Dve žaluziji, ki bosta vgrajene v en mehanizem ne sme presegati 9m2 in 2,9 širine. Za takšno naročilo nas morate obvestiti po telefonu predhodno ali na naš elektronski naslov.
Kaj pomeni le ena komanda za upravljanje žaluzije 50 mm diplomat?
To pomeni da ima žaluzija vgrajen poseben reduktor (prenos), ki omogoča opravljanje dvig, spust in regulacijo svetlobe le z eno komando.
Ali lahko spremenim mere in barve, ki sem jih že naročil?
Lahko spremenite mere in barve, vendar je rok za spremembo 12 ur od vašega naročila. V tem primeru nas morate takoj poklicati po telefonu 01 5111028 ali na naš elekrtronski naslov obvestiti o spremembah.
Ali je možno že vgrajeno žaluzijo 25 opremiti z baterijskim motorjem?
Če ste žaluzijo 25 mm kupili pri nas, je to popolnoma izvedljivo.V tem primeru žaluzijo pošljete ali prinesete na naš naslov in vam vgradimo motor, ali pa motor sami vgradite.(priporočamo, da motor vgradijo naši strokovnjaki)..
Ali je možno naročiti lamelne zavese s tremi barvami trakov ene zavese?
Izvedljivo. Pri tem pa nas morate predhodno obvestiti po telefonu ali po elektronski pošti.
Ali je možno naročiti le trakove za lamelne zavese brez karnise?
Možno. Pri tem pa nas morate predhodno obvestiti po telefonu ali po elektronski pošti.
Vgraditi želim zunanje screen senčila, a jih ne najdem v vaši e-trgovini?
Možno. Zavese.com je namenjena pretežno naročanju notranjih senčil (montiranih v notranjosti prostora), če pa hočete naročiti zunanja screen senčila, obiščite naše strani www.sencila.com in preko naročilnice izpolnite vse podatke.
Ali prodajate še kakšen drug produkt, ki ga ni na tej strani?
Da, izdelujemo tudi nekatere druge izdelke, ki jih ne najdete v e-katalogu senčil zavese.com. Te izdelke lahko naročite in si jih podrobno ogledate na strani www.sencila.com.

 Imate tudi vi kakšno vprašanje? Vprašajte našega strokovnjaka.

Imamo veliko razlogov zakaj naročiti naše izdelke. Prednost našega spletnega mesta je tudi naročanja preko e-trgovine zavese.com. Izdelke vam izdelamo izključno po željenih merah in vaši barvni kombinaciji. Smo prvi ponudniki v Sloveniji, ki vam omogoča direktno on line e-naročanje senčil in vse to po vaših željah.