Screen Senčila

Screen zunanji in notranji roloji  

  ⟩⟩ Barvna karta screen    

  

Screen roloji so mrežasta senčila ki prepuščajo svetlobo in se ne grejejo

Si želite več sončne svetlobe brez vročine?

Odgovor je na dlani - senčila SCREEN. Dan danes ima večina modernih zgradb velike steklene površine skozi katere prodre veliko naravne svetlobe, pri tem pa nastane problem dviga temperature v notranjosti prostora.  Zidovi in oprema tako absorbirajo sončno sevanje ter ga transformirajo v dolgovalovno sevanje. Takemu kopičenju toplote v prostoru pravimo tudi "učinek tople grede". Medtem ko temperatura zunaj pada, se v notranjosti zgradbe akumulira in se ne more dovolj hitro odvajati iz prostora. V soncu izpostavljenih zgradbah z nezaščitenimi zaprtimi okni je lahko temperatura tudi za 10 do C višja od zunanje. To pomeni npr. 35 ali celo več stopinj C v notranjosti pri zunanji temperaturi 25 stopinj C. Kvalitetna in učinkovita okenska senčila so torej poleg udobja ter popolnejšega in lepšega izgleda zgradbe nuja za naše dobro počutje in zdravo življenje. Le ta ne smejo le zmanjševati toplotnega učinka, temveč morajo na eni strani omogočiti dober pogled ven in prepustnost svetlobe v prostor.

Velike steklene površine poleti brez senčil kar vpijajo neprijetno vročino. Prav zato v poletnem času pogosto vzdržujemo primerno temperaturo v prostorih predvsem s pomočjo dragih klimatskih naprav. Zunanja uporaba senčil SCREEN pa nam znatno zmanjša porabo energije za hlajenje zraka. V ZDA so izvedli kvalitetno raziskavo o vplivu SCREEN senčil na temperaturo v prostoru. Študija je pokazala, da uporaba  SCREEN senčil poleti tudi za 10 stopinj C zmanjša toploto v prostoru.

SCREEN senčila lahko po želji namestimo tako na zunanjo kot na notranjo stran oken. Mrežasta tkanina je ognje odporna, barvno obstojna in ne prepušča UV žarkov . Zagotovimo si popolni nadzor nad  svetlobo in vročino v  prostoru, hkrati pa senčijo in kar je bistveno - varčujejo z energijo. SCREEN senčila so primerna za vse steklene površine strešna okna, zimski vrtovi itd.

Opozoriti pa je treba, da močnejše barvne tkanine vplivajo na barvo v notranjosti prostora , zato se priporočajo barve:  bela, siva in beš, ki ne spremenijo barve v notranjosti prostora.                                                                                                                     

Izvedbe:                                                                                                                                                                   

screen zunanja senčila galerija

notranji screen senčila

 

Notranji screen rolo

 • Prosto viseči
 • Zaprti sistemi s kaseto in vodili

Zunanji screen rolo

 • Zaprti sistemi s kaseto z inoks ali alu vodili

Pogoni za screen roloje:

 • Mono komanda (pogonska palica)
 • Pvc verižica
 • Vzmet
 • Elektro motor z raznoliko avtomatiko

Tkanine :

 • SOLTIS 89 92 93  screen tkanine
 • COULISE screen tkanine
 • TENDITALIA screen tkanine
 • LIENESCH screen tkanine

Katalogi pdf :